افزایش ۱.۷ درصدی صادرات صنایع غیر فلزی در سال ۹۷ / اختصاص ۶۰ درصد از صادرات کشور به صنایع غیر فلزی

مدیر کل دفتر صنایع غیر فلزی با بیان اینکه سال گذشته ۶۰ درصد از صادرات به غیر از میعانات گازی به صنایع غیر فلزی اختصاص داشته است، گفت: از لحاظ وزنی حدود ۴۶ میلیون تن با ارزش ۲۳ میلیارد دلار و از لحاظ ارزشی ۱.۷ درصد نسبت به سال ۹۶ رشد صادرات داشتیم

مدیر کل دفتر صنایع غیر فلزی با بیان اینکه سال گذشته 60 درصد از صادرات به غیر از میعانات گازی به صنایع غیر فلزی اختصاص داشته است، گفت: از لحاظ وزنی حدود 46 میلیون تن با ارزش 23 میلیارد دلار و از لحاظ ارزشی 1.7 درصد نسبت به سال 96 رشد صادرات داشتیم.

مهدی صادقی نیارکی در گفت و گو با خبرنگار شاتا، درخصوص دستاوردهای سال 97 دفتر صنایع غیر فلزی گفت: در کل صنعت کشور 85 هزار واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری هستند که 25 هزار واحد صنعتی زیر مجموعه صنایع غیر فلزی می شوند. در مجموع 30 درصد از کل صنایع که شامل صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی، شیمیایی، پتروشیمی، رنگ، پلیمر، صنایع واسط شیمیایی و ... می شود به این حوزه اختصاص دارد.

وی افزود: در مجموع 24 درصد از ارزش اقلام وادراتی کشور و 60 درصد از ارزش صادرات غیر نفتی کشور به غیر از میعانات گازی به این حوزه مربوط است که بیانگر تراز مثبت تجاری این بخش از صنایع است. از لحاظ سرمایه گذاری انجام شده هم براساس سرمایه ثبت شده در مجوزهای صنعتی 45 درصد کل سرمایه گذاری صنعتی به صنایع غیر فلزی با رقمی حدود 1333 هزار میلیارد تومان اختصاص دارد.

مدیر کل دفتر صنایع غیر فلزی در خصوص صادرات صنایع غیر فلزی در سال 97 عنوان کرد: از لحاظ وزنی حدود 46 میلیون تن با ارزش 23 میلیارد دلار و از لحاظ ارزشی 1.7 درصد نسبت به سال 96 رشد داشته ایم. از کل صادرات غیر نفتی کشور بدون احتساب میعانات گازی 42 درصد و از لحاظ ارزشی بدون احتساب میعانات گازی 60 درصد به صنایع غیر فلزی اختصاص دارد.

وی تصریح کرد: بیشترین صادرات سال گذشته به ترتیب به صنایع پتروشیمی با 14 میلیارد دلار( با احتساب گاز مایع شدهLPG)، صنایع شیمایی با 4.5 میلیارد دلار، صنایع غذایی با 2.8 میلیارد دلار، صنایع پلیمری با 1.6 میلیارد دلار، صنایع آرایشی با 190 میلیون دلار و صنایع دارویی 140 میلیون دلار اختصاص داشته است.

به گفته مدیر کل دفتر صنایع غیر فلزی سال گذشته حدود 90 درصد از صادرات صنایع غیر فلزی به 10 کشور بوده که از نظر ارزش صادراتی بیشترین صادرات به کشورهای عراق و چین انجام شده است. همچنین به حدود 80 کشور صادرات بیش از یک میلیون دلار انجام شده است.

صادقی نیارکی با بیان اینکه سال گذشته به حدود 50 کشور صادرات بیش از 10 میلیون دلار داشتیم، افزود: در حوزه صنایع غذایی به بیش از 16 کشور، در حوزه صنایع شیمیایی 24 کشور، صنایع پلیمر 10 کشور، صنایع دارویی 5 کشور، صنایع پتروشیمی 35 کشور و در صنایع آرایشی و بهداشتی به بیش از 4 کشور صادرات بالای10 میلیون دلار داشتیم.

وی در خصوص واردات سال 97 گفت: سال گذشته حدود 6 میلیون تن واردات داشتیم که ارزش آن 10 میلیارد دلار بوده و از لحاظ ارزشی 24 درصد کاهش داشته است. افزایش صادرات نسبت به واردات از مزیت های حوزه صنایع غیر فلزی است.

مدیر کل دفتر صنایع غیر فلزی با اشاره بر اینکه در سال 97 نسبت به مدت مشابه سال قبل واردات کاهش یافته است، گفت: از لحاظ وزنی 17.7 درصد و از لحاظ ارزشی 12.3 درصد کاهش داشته ایم.

صادقی نیارکی تصریح کرد: بیش از 800 هزار نفر در این حوزه مشغول به فعالیت هستند و 31 درصد اشتغال بخش صنعت کشور به صنایع غیر فلزی اختصاص دارد.

وی در خصوص ارزش افزوده و ارزش ستانده گفت: براساس قیمت های سال 95 مرکز آمار ایران 54.8 درصد ارزش ستانده کل صنعت به صنایع غیر فلزی اختصاص دارد و در خصوص ارزش افزود 48 درصد کل صنعت به این بخش اختصاص پیدا کرده است.

مدیر کل دفتر صنایع غیر فلزی بیان کرد: از کل 8003 ردیف تعرفه ای که شامل مقررات واردات و صادرات است، 2337 ردیف به صنایع غیر فلزی اختصاص دارد که متوسط حسابی آن 13.6 درصد است. نرخ تعرفه بالایی در این حوزه نداریم و این نشان دهنده رقابتی بودن این حوزه است. وضعیت واردات، استفاده از ظرفیت های تولیدی، صادراتی و بحث میانگین تعرفه را به عنوان مزیت های این صنعت می دانم.

صادقی نیارکی با بیان اینکه در صنایع غیر فلزی تعرفه ها به صورت کالاهای واسطه ای و محصول نهایی است، افزود: هر چقدر درکالاهای مصرفی کاهش واردات داشته باشیم، به نفع کشور است. این کالاها علاوه بر اینکه قابلیت تولید داخلی دارند، ارزش افزوده و ایجاد اشتغال بیشتری دارند. سال گذشته در واردات کالاهای مصرفی از لحاظ وزنی حدود 37 درصد کاهش و از لحاظ ارزشی حدود 12 درصد کاهش داشتیم.

وی تصریح کرد: سال گذشته در واردات کالاهای واسطه ای از لحاظ وزنی حدود 15 درصد کاهش و از لحاظ ارزشی حدود 12 درصد کاهش داشتیم که در مجموع 18 درصد کاهش وزنی و 12 درصد کاهش ارزشی داشتیم. در واقع کاهش واردات زمینه ای برای رونق تولید است، ارزش افزوده بیشتری در کشور ایجاد شده و از ظرفیت های کشور استفاده بهینه تری می شود. همین طور اشتغال صنعتی بیشتری ایجاد می شود. چرا که کالایی تولید می شود که هم در کشور می توانیم از آن استفاده کنیم، هم ظرفیت اشتغال و صادرات دارد.

کد خبر 28067

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 14 =